Groenewoud: Vervanging gas en waterleiding

november 16, 2021 admin Geen categorie

Wat gaan Enexis en WML doen?

Van ongeveer begin februari tot medio september 2022 worden er door aannemer APK in opdracht van Enexis Netbeheer en WML werkzaamheden uitgevoerd te Weert, waarbij de oude gas en waterleidingen worden vervangen.

Waarom worden deze werkzaamheden uitgevoerd?

Het gas en waterleidingnet in Weert is grotendeels aan vervanging toe. De aannemer vervangt het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en stand van de techniek.

Hoe lang duren de werkzaamheden?

De verwachting is dat medio september 2022 de werkzaamheden gereed zijn. Dit is voor een deel ook afhankelijk van b.v. de weersomstandigheden. Hier door is het erg moeilijk om een exacte planning te maken. U wordt ongeveer 2 weken voor aanvang geïnformeerd over de start bij u in de straat. Wilt u graag eerder weten wanneer er gewerkt gaat worden bij u in de straat , kunt u altijd informeren bij de uitvoerder/ploegleider van APK op locatie. Zij zullen u graag te woord staan. Er zal een opslagplaats voor materialen opgezet worden aan de achterzijde van het Gemeenschapshuis wat enkele parkeerplaatsen in beslag zal nemen.

Kan ik nog wel gebruik maken van gas en water?

Het is mogelijk dat uw gas en watertoevoer tijdelijk (enkele uren) wordt onderbroken. Dit is nodig voor het overzetten van de aansluitleiding van de huidige hoofdleiding op de nieuw aangelegde hoofdleiding. Deze onderbrekingen vinden plaats op werkdagen tussen 08.00 uur en 16.30 uur. In deze gevallen brengt de aannemer u persoonlijk op de hoogte of door middel van een brief.

Uw aanwezigheid is noodzakelijk?

Nee, u wordt van te voren persoonlijk geïnformeerd en middels een brief. Hierin staat de gehele procedure in vermeld hoe u de hoofdkraan sluit en hoe u de gasleiding kunt ontluchten. I.v.m. CORONA worden alle veiligheidsregels nageleefd en wordt klantcontact zoveel mogelijk voorkomen. In de brief die u ontvangt staat alles beschreven hierover.

Welke hinder kan ik nog meer ondervinden van de werkzaamheden?

Tijdens de uitvoering kunt u werkverkeer of graafmachines in uw straat aantreffen. Hierdoor kunt u last hebben van trillingen of lawaai.

Blijft mijn woning of winkel bereikbaar?

Tijdens de werkzaamheden wordt er getracht om de doorstroming van het verkeer zoveel mogelijk door te laten gaan. Helaas zijn niet altijd alle parkeerplaatsen te gebruiken. Uw auto kunt u in de omgeving parkeren. Alle panden blijven wel te voet en met de fiets aan de hand bereikbaar. Uw oprit naar de woning kan enige tijd geblokkeerd zijn door de graafwerkzaamheden. Hiervoor wordt u tijdig ingelicht door de aannemer. Het kan voorkomen dat er borden worden geplaatst voor het omleiden van verkeer.

Meer informatie?

Voor deze en extra informatie verwijzen wij u graag naar de site van WML en Enexis.

www.enexis.nl/storingen-en-onderhoud/werkzaamheden

https://www.waterstoring.nl

Comments are currently closed.


Powered by WordPress and NatureFox.