Bericht van Actiecomité Groenewoud – “De Groene Postzegel”

december 13, 2020 admin Geen categorie

Op de eerste plaats willen wij (Actiecomité – Tijdelijke woningen) jullie bedanken voor jullie inzet voor onze mooie wijk Groenewoud. Samen met jullie hebben wij de Gemeente Weert kunnen overtuigen dat onze ‘Groene Postzegel’ (het grasveld naast het wijkgebouw) midden in de wijk ons heilig is.Wij kunnen jullie dan ook met trots vertellen dat: ‘Het planvoornemen’ om op deze locatie tijdelijke woningen neer te zetten definitief van de baan is!

De wethouder Martijn van den Heuvel (verantwoordelijk voor: openbare ruimte) is inmiddels ingelicht over zaken zoals: onze parkeerproblematiek in de straten, de drukke verkeersstromen binnen onze wijk, de geringe waterdruk bij onze huishoudens, de met regelmaat springende waterleidingen en het verouderde riolering netwerk binnen Groenewoud. Ons is reeds toegezegd dat de Gemeente ‘samen met ons als wijkbewoners’ deze problematiek verder in kaart wil brengen om zo tot passende oplossingen te komen. Uiteraard houden ‘ook wij’ dit nauwlettend in de gaten. De herstructurering van Groenewoud is namelijk in ons gezamenlijk belang.

Als actiecomité Groenewoud hebben wij de smaak te pakken van onze eerste overwinning. Wij willen ons graag gaan inzetten om samen met jullie er iets moois van te maken en om samen verbeteringen ten behoeve van onze wijk te kunnen realiseren. ‘Je moet nou eenmaal het ijzer smeden als het heet is’, naar onze mening.

Met als eerste project: een groen update van het huidige veld (Kesselstraat / Gulikstraat) in combinatie met herinrichting van de gedateerde speeltuin om op deze manier een 1e accent verbetering te geven voor ontmoeten binnen onze wijk. Natuurlijk houden wij oog voor het benodigde open veld voor onze buurtkinderen, verenigingen, kindervakantiewerk, de buitenspeeldag en andere buurtactiviteiten. We willen gaan nadenken over een educatieve plek voor iedereen die gewoon even wil genieten of om een praatje verlegen zit. Aangezien wij als Actiecomité tijdelijke woningen nu een ander doel hebben, hebben wij ook gekozen voor een andere naam, namelijk Herontwikkeling “De Groene Postzegel”. Aangezien niet iedereen gecharmeerd is van Whatsapp berichten hebben wij vanaf nu ook een Facebook pagina en een eigen emailadres. Op dit moment zijn wij aan het brainstormen en hebben input nodig uit de wijk. Dus mocht je ideeën, tips, adviezen of wensen hebben, laat het ons weten.

We kunnen natuurlijk geen toezeggingen en/of beloftes doen maar hoe meer input we ontvangen hoe beter wij ons een beeld kunnen vormen van wat er leeft in onze Groene wijk.

P.s. Mocht je in de toekomst ook wat willen betekenen voor onze wijk laat het ons ook weten. We zijn momenteel nog in een pril begin maar mocht je jeukende groene vingers hebben, coördinerende kenmerken bezitten of andere talenten hebben. Het is altijd fijn om hiervan op de hoogte te zijn.

Voor meer informatie:
– Facebook groep: Herontwikkeling “De Groene Postzegel”
– Whatsapp groep: Herontwikkeling “De Groene Postzegel”(voorheen: Tijdelijke Woningen)
– Aanmelden WhatsApp groep mogelijk via: 06-27822831
– Email: degroenepostzegel@gmail.com

Met vriendelijk groet,
Actiecomité Groenewoud

Comments are currently closed.


Powered by WordPress and NatureFox.