Warm Wonen Wandelingen

augustus 16, 2023 admin Geen categorie

Naast de bekende en drukbezochte Praatjes op donderdagavond organiseert Warm Wonen in Weert deze zomer de gratis Warm Wonen Wandelingen. Al wandelend kijken we met elkaar naar de stad, haar inwoners en de flora en fauna. Daarbij komen de uitdagingen in de stad door het veranderende klimaat en de energietransitie aan bod. We kijken naar goede voorbeelden of minder goede voorbeelden. In het komende jaar is er (on)regelmatig een Warm Wonen Wandeling over verschillende onderwerpen. We beginnen met twee stadssafari’s door de Weerter stadsecoloog Benjamin van Leeuwen op de donderdagavonden 24 augustus en 31 augustus 2023.

Gebouwbewonende soorten
Tijdens deze Warm Wonen Wandelingen gaan we op zoek naar de gebouwbewonende soorten, maar ook andere soorten die de stad zijn eigenheid geven. In de stad is veel bebouwing aanwezig die gebruikt wordt als broed- of groeiplaats. In de stad komen dieren en planten voor die zich hebben aangepast aan het klimaat in de stad. Maar er zijn ook soorten die van nature in klimatologische omstandigheden voorkomen die de stad creëert. Zo kun je denken aan rotsbewoners die hoogbouw aanzien als kliffen of plantensoorten die profiteren van de warmte die gebouwen uitstralen. Gebouwbewonende soorten zijn ook dieren die bij renovatieprojecten soms vergeten worden. Hun leefgebied staat onder druk.  

Aanmelden
Op 24 augustus is het thema van de wandeling stadsflora en -fauna met een route door de binnenstad en langs het kasteelpark. Op 31 augustus ligt het accent meer op vleermuizen en het natuurinclusief bouwen. Vanuit de Warm Wonen Winkel lopen we dan naar de Martinuskerk en andere plekken waar vleermuizen zich laten zien. De avonden beginnen om 20.00 uur met uitleg over de soorten die we gaan zien in de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in Weert. Inloop vanaf 19.45 uur. Na de theorie volgt een wandeling van ongeveer een uur. In geval van slecht weer is de volledige avond binnen. Graag van tevoren aanmelden op www.warmwoneninweert.nl.

Praatjes
Op donderdag 7 september om 19.30 uur is het eerste reguliere Praatje door Frans van Tuel, projectleider Warm Wonen in Weert. Dit gaat over energie besparen en het isoleren van je eigen woning. Kijk voor het overzicht van alle Praatjes op www.warmwoneninweert.nl.

Comments are currently closed.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/