Ga jij ook wel eens wandelen in de wijk Groenewoud?

juni 30, 2022 admin Geen categorie

Met het zonnetje in de rug en de wind door de haren verkennen bewoners van woonzorgcentrum Nedermazehof* onder begeleiding van vrijwilligers de wijk Groenewoud.

‘Wat is het mooi hier, en wat heerlijk om buiten te zijn!’ zegt een mevrouw zichtbaar genietend vanuit haar rolstoel,. Een vrijwilliger die elke woensdagochtend meeloopt bij deze wandelactiviteit bevestigt dit: ‘Ja, het is echt een mooie wijk, veel groen en water’. ‘Maar waar zijn we eigenlijk?, vervolgt de dame in de rolstoel. ‘We zijn nu bij de Noordervijver aangekomen’ geeft vrijwilliger Willemien geruststellend aan terwijl ze een klopje geeft op de schouder van de dame in de rolstoel. Ze stoppen even bij een visser die geduldig zijn hengels in de gaten houdt in de hoop een karper te vangen. De vrijwilliger doet een voorstel aan de groep: ‘We lopen zo weer terug en gaan dan samen een kopje koffie drinken, dat hebben we wel verdient’. ‘Is er dan ook vlaai bij?’ grapt een andere bewoner. ‘Nou dat zou wel lekker zijn’, reageert Willemien. Pierre, die door een hersenletsel moeilijk uit zijn woorden komt, hoort alles rustig aan en probeert op zijn manier duidelijk te maken dat hij het er helemaal mee eens is en ook wel een stukje vlaai lust. Zijn grote glimlach spreekt boekdelen.

Om op dinsdagochtend samen te kunnen blijven wandelen, zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor het welzijn van (wijk)bewoners. Houd jij van bewegen in de buitenlucht, ben je in voor een sociaal praatje en wil je kwetsbare mensen ook een fijne dag bezorgen, informeer dan snel naar de mogelijkheden. Met een uurtje inzet per week ben je al van grote betekenis voor de bewoners.

Neem voor meer informatie over deze leuke vrijwilligersplek vrijblijvend contact op met John Seuren, coördinator Vrijwilligerswerk Stichting Land van Horne. Via 0900-333 55 55. Of kijk op https://www.werkenbij.landvanhorne.nl/vrijwilligers

* Woonzorgcentrum Nedermazehof is een modern woonzorgcentrum dat bestaat uit vijf groepswoningen, ook wel bekend als kleinschalig wonen, en ligt aan de Maastrichtstraat in de wijk Groenewoud. Hier biedt Stichting Land van Horne zorg aan ouderen met dementie. Deze kleinschalige vorm van wonen biedt een veilige, herkenbare woonomgeving, waarin bewoners zich maximaal ’thuis’ kunnen voelen.

Comments are currently closed.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/